HABERLER

Özel Siirt Hayat Hastanesi , Hakkarili Bebeğin Hayatını Kurtardı

Özel Siirt Hayat Hastanesi, sadece Siirt halkına değil, tüm bölgeye hizmet ediyor, acil durumlarda başvuru kapısı oluyor, hayat kurtarıyor.

Hakkari Devlet Hastanesinde normal doğumla ve zamanında dünyaya gelen bebek, doğum sonrasında yaşadığı çok ciddi kalp ve akciğer sorunlarından dolayı hayati tehlike yaşadı. Bebeğin acil olarak tam donanımlı bir Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine sevk edilmesi gerekiyordu. Zira doğum sonrasında bebeğin solunumu ve kalbi durmuştu. Akabinde yapılan müdahale ile kalbi tekrar çalıştırılarak bebek tekrar hayata döndürüldü.

Bölgemizin koşullarından dolayı bebeği kabul edebilecek ve yeterli yoğun bakım ünitesi olan bir hastane ihtiyacından dolayı Özel Siirt Hayat Hastanesi’ne ulaşıldı. Özel Siirt Hayat Hastanesi doktoru ve Yenidoğan Yoğun Bakım konusunda tecrübeli Uzm. Dr. Kubilay Ar, bebeğin hayati tehlikesi olduğundan dolayı hiç düşünmeden hastayı kabul etti. Fakat diğer sorun bebeğin hızlıca nakil edilmesiydi, zira bebeğin yaşadığı hayati tehlikeden dolayı mesafeye dayanması mümkün görünmüyordu. Bu aşamada devreye Hakkari Devlet Hastanesi ve 112 ekipleri girerek, Sağlık Bakanlığının desteğiyle hava ambulansı tahsis edildi. Bebek önce ambulans ile Van Havaalanına ulaştırıldıktan sonra, helikopter ambulans ile Siirt Havaalanına gönderildi.

Siirt havaalanında hazır bekleyen Uzm. Dr. Kubilay Ar ve Özel Siirt Hayat Hastanesi acil sağlık ekibi hastanenin tam donanımlı ambulansıyla bebeği teslim alarak Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesine naklettiler.

Uzm. Dr. Kubilay Ar ve Uzm. Dr. Harun Gezer’in koordinasyonunda hizmet veren tecrübeli Yenidoğan Yoğun bakım ekibi, bebeğe her zamankinden daha fazla özen göstererek tedavisini sağladı. Tedavisi devam eden, hızlıca düzelen ve birkaç gün sonra suni solunum cihazından ayrılan bebek, 11. Günün sonunda tam şifa ile taburcu edilerek ailesiyle birlikte Hakkari’ye evine gönderildi.

Dr. Kubilay Ar ve Yenidoğan Yoğun Bakım ekibi çalışanları asıl işlerinin bebekleri hayatlarına sağlıklı bir şekilde yolcu edebilmek olduğunu ve her hastaya bu zihniyet ile müdahale ettiklerini, bu şekilde zor koşullarda yardımcı olabilmekten dolayı gurur duyduklarını ifade etti. “Herşey Sağlıklı Bir Hayat İçin” sloganıyla hizmetlerine devam etmekte olan Özel Siirt Hayat Hastanesi, yenilenen ve kapasitesi artan Yenidoğan ve Erişkin Yoğun Bakım Üniteleri başta olmak üzere, sadece Siirt halkına değil, tüm bölgeye de en iyi koşullarda hizmet etmeye ve bunu bir misyon olarak görmeye devam ediyor.