Özel Siirt Hayat Hastanesi Radyoloji Kliniğimizde temel ilkemiz; yüksek kalitede görüntüleme hizmeti sunarak, hastalara en doğru teşhisin konmasına yardımcı olmaktır.
Konularında eğitimli uzmanlardan oluşan ekibimiz, günün 24 saati aynı kalitede hizmet vermektedir.
Digital Röntgen
Röntgen filmi üzerine, vücudun bir bölgesine direkt olarak yani herhangi bir işleme tabi tutulmadan, görüntüsünün alınmasıdır. Akciğer, sinüs, bel, sırt, el ve ayak gibi alanların filmleri 24 saat boyunca hızlıca çekilebilmekte, ayrıca sürekli olarak sistemimizde kayıt altına alınmaktadır.
Digital Mamografi
Özel cihazlarla memelerin filmlerinin çekilmesidir. Özellikle kadınlarda Meme Kanserinin erken tanısında önemli rolü vardır.
Meme kanseri, kadınlar arasında kanserden ölümlerin en sık nedenlerinden birisidir. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıcıdır. Meme kanserinin erken teşhisinden kullanılan en önemli yöntem mamografidir.4 0 yaşın üzerindeki kadınlarda doktor tavsiyesi ile düzenli aralıklarla mamografi çekilebilmelidir. Düzenli takibin önemi meme dokusundaki değişikliğin önceki incelemelerle karşılaştırılarak saptanabilmesidir. Kliniğimizde cihazlar ile mamografik incelemeler yapılmaktadır.
Ultrasonografi (USG)
Ses dalgaları prensibiyle çalışan ve dolayısıyla hastaya radyasyon zararı vermeden istenilen sıklıkta tekrarlanabilen, kolay tatbik edilen ve zararlı ışın kullanılmayan bir görüntüleme yöntemidir. Karın organlarının büyüklüklerinin ve içyapıların incelenmesi, anne karnındaki bebeğin incelenmesinde sıklıkla kullanılır.
Özellikle bölgemizde sık görülen Tiroid Hastalıkları, Karaciğer ve Safra Hastalıkları, Bağırsak Sistemi Hastalıkları, Apendisit, Bağırsak Tıkanması gibi Akut Batın Sendromu gibi hastalıkların tanı ve tedavisi için son derece önemli bir yöntemdir.
Renkli Doppler USG (Ultrasonografi)
Vücut kan dolaşımının, damar içine ilaç verilmeye gerek kalmadan görüntülenmesidir. Kan dolaşımının miktar ve yön değişikliklerinin ve ayrıca dolaşım özelliklerindeki değişikliklere göre Kalp ve Damar gibi bazı hastalıkların tanısında kullanılmaktadır.
Kemik Yoğunluğu Ölçümü (Kemik Dansitometrisi)
Özel bir cihazla kemik yoğunluğunun ölçülmesidir. Özellikle kemik erimesi (osteoporoz) miktarının belirlenmesinde kullanılmaktadır.
Bilgisayarlı Tomografi (BT)
Manyetik Rezonans (MRI)
Vücudun herhangi bir bölgesinin kesitler halinde görüntülenmesidir. MR cihazı dev bir mıknatıstan oluşmaktadır. Görüntülenmesi istenen bölgeye radyo frekans dalgaları verilip, alınan yanıt anten aracılığı ile toplanıp bilgisayarda görüntüye çevrilir.
MR diğer tanısal yöntemlerden farklı olarak radyasyon içermemektedir. Bu tetkik radyo frekans dalgalarının vücuttaki protonlar ile etkileşimine dayanan görüntü oluşturulması prensibine göre yapılır.
İnceleme sırasında hasta cihaz masasına yatırılmakta ve dev mıknatısın içinde bulunan tünele masa ilerletilmektedir. Çekim süresi yapılacak işleme göre değişiklik göstermektedir.