HABERLER

Nöroloji (Asabiye) uzmanı olan Dr. Yavuz YÜCEL, Siirt'in ilk özel hastanesi olan Özel Hayat Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Nöroloji (Asabiye) Uzmanı  Dr. Yavuz Yücel,Özellikle migren, felçler (inmeler), sara hastalığı, baş dönmesi, Multipskleroz ( MS ) beyin kanamaları, yüz felçleri, unutkanlık ( demans ) Alzheimer hastalığı, Parkinson, uyku bozukları, depresyon denge kaybı, kafada ve ellerde titreme rahatsızlıkları, kas ve istem dışı hareketler gibi hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik Özel Hayat Hastanesinde hizmet verecek olan Dr. Yücel, Nöroloji polikliniğinde hasta kabulüne başladı.

Göreve başlayan Nöroloji (Asabiye) uzmanı olan Dr. Yavuz YÜCEL yaptığı açıklamada; “’Özel Hayat Hastanesi’ni tercih etmemdeki en büyük neden aile ortamında çalışmak istememdir. Görüşmeye geldiğimde bu olumlu havayı aldım. Hastaların sıkıntılarına derman olmada tıbbi etik ve gereklilikleri önemsiyorum. Bu çerçevede çözüm odaklı çalışma prensibini içinde taşıyan biri olarak doğru yere geldiğime inanıyorum.” dedi.

 Dr. Yücel branşıyla ilgili yaptığı açıklamada;artan ve giderek yaşlanan ülke nüfusunda Alzheimer (bunama) hasta sayısının önemli oranda arttığını belirterek, bu sürecin yaşlanma değil bir hastalık olduğunu İfade eden Dr.Yücel 60 yaşında %5 civarında olan Alzheimer oranı, 80li yaşlarda %40 oranlarına kadar çıkmaktadır.

Dr. Yücel, akın hafızada bozukluk, yeni bilgi öğrenememe ve kaydedememe sorunu, 2-14 yıllık süreçte ilerleyerek konuşma, yutma bozukluğu ve yürüyememe sonrası yatalak kalma ve akabinde enfeksiyonlar sonucu ölüme uzanmaktadır. Bu durum, bu hastalıkta tedavi yoktur olarak değerlendirilmemeli, hastanın ve ailesinin hayat kalitesi açısından mutlaka Nöroloji uzmanına getirilmelidir. İleri yaşlarda depresyon Alzheimer hastalığının ilk belirtisi bile olabilir. Ayrıca sık sık eşya kaybetme, aynı soruları tekrar tekrar sorma, eşya ve kişi isimlendirmede ciddi zorluk gibi sıkıntılar varsa Alzheimer mutlaka akla getirilmelidir. Nöroloji uzmanı muayene ve MMT (BUNAMA TESTLERİ) sonrası, yapılan incelemeler ile tanıya karar verildiğini belirtti.

Yeni alınan, son sistem MR ve BT cihazları sonrası, ilkeli ve prensipli çalıştığı bilinen Dr. Yücel'in göreve başlaması, ilimize Nöroloji alanında yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Nöroloji (Asabiye) Uzmanı olan Dr. Yavuz Yücel Kimdir!

Akdeniz Üniveristesi Tıp Fakültesi (1996) mezunu olan Dr. Yücel, 2002 yılında Nöroloji uzmanı olduktan sonra, 2 yıl Siirt Devlet Hastanesi'nde çalışmıştır. Sonrasında Diyarbakır Özel Derman Tıp Merkezi ve Diyarbakır Özel Güneydoğu Tıp Merkezi'nde çalışması akabinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent ünvanı ile yaklaşık 5 yıl akademisyen olarak çalıştı. 2010 yılında Ankara Mevki Asker Hastanesi'nde yedek subay olarak görev yaptığı esnada Ankara Özel Sefa Huzurevi kurum hekimi olarak çalışmıştır.

2000 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pediatrik Nöroloji; 2011 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde MS rotasyonları yapmıştır. 2015 yılında TUTDER'den PSG (UYKU LABORATUVARI) sertifikası da almıştır. Yurt içi ve yurtdışı dergi ve kongrelerde 20'den fazla makale ve poster yayınları mevcuttur. 2014 yılında üniversitedeki görevinden istifa ederek İnegöl Özel Cihangir hastanesinde çalışan Dr. Yücel, 30 Aralık 2016 tarihi itibariyle Özel Hayat Hastanesi'nde hasta muayenesine başlamış bulunmaktadır.