HABERLER

Dr. Erden, Kozmetik ve Estetik Uygulamaları; Uzman Hekim Tarafından Yapılmalı

Cildiye Uzmanı Dr. İlker ERDEN, son zamanlarda basında sıkça görülen estetik uygulamalar, botoks, dolgu, lazer işlemlerinde ortaya çıkan olumsuz sonuçlar ve yan etkiler konusunda açıklamalarda bulundu.

Dr. Erden; Her şeyden önce kozmetik uygulamalar ilgili uzman hekimler tarafından yapılmalı ve asla merdiven altı tabir edilen işletmelere itibar edilmemelidir.

Dermatologlar; deri ve zührevi hastalıkların tedavisi yanında uzmanlıklarının gerektirdiği botoks, dolgu, PRP, lazer uygulamaları gibi estetik ve kozmetik işlemleri yapma yetkisine sahip uzman doktorlardır. Mevcut yasalarımıza göre etrafımızca çokça gördüğümüz güzellik salonlarında bu tip tıbbi işlemler yapılması ve lazer uygulamaları yasal değildir ve yapılamaz.

Son günlerde basına yansıyan bu tip kozmetik uygulamaların hekim dışı kişiler tarafından yapılması sonucu hastalarda istemeyen pek çok yanıklar, lekelenmeler, dudak ve yüz deformiteleri gibi maalesef kalıcı hasarlar bıraktığı görülmüştür. Halkımızın bu konuda duyarlı olması şarttır ve kozmetik işlemlerde sağlıklarını şansa bırakmamalıdırlar. Ehil olmayan ellere bedenlerini emanet etmemeli, oluşacak hasarların kalıcı olabileceğini akıllarından çıkarmamalıdırlar.

Özel Siirt hayat Hastanesi Cildiye Kliniği bünyesinde PRP, mezoterapi, botoks gibi kozmetik ve estetik uygulamaları Uzm. Dr. İlker ERDEN tarafından bizzat uygulanmakta ve gerekli steril şartlar sağlanarak dünya standartlarında yapılmaktadır.

Ayrıca yakın zamanda en iyi teknolojiye sahip lazer ünitemizi de Siirt halkımızın hizmetine sunabilmek planlanmaktadır.